Maarit Hohteri

Jenni, tiimiesihenkilö

Yleinen

Tulin Helsingin liikuntapalveluille töihin ensimäistä kertaa jo lukioikäisenä. Tein Jakomäen uimahallissa siivoojan töitä ja kassahommia. Lukion jälkeen opiskelin liikuntaneuvojaksi Lohjalla Kisakalliossa ja tein työharjoittelut liikuntapalveluiden liikunnanohjaajana. Lisäksi vedin opiskeluaikana iltaisin uimakouluja.

Valmistumisen jälkeen perustimme puolisoni kanssa liikunta-alan yrityksen ja teimme jonkin aikaa liikunnanohjausta liikuntapalveluille ostopalveluna. Jossain vaiheessa kuitenkin siirryimme molemmat kaupungille töihin, se toi lisää varmuutta elämään. Aluksi olin liikunnanohjaajana ja ohjasin koululaisuinteja. Sitten siirryin ensin hankkeeseen, joka liittyi maahanmuuttajien kotouttamiseen liikunnan avulla, ja sen jälkeen olin mukana käynnistelemässä Vuosaaressa alueliikuntaa, joka sekin on matalankynnyksen toimintaa, jonka tarkoitus on saada vähän liikkuvia liikkeelle ja luoda yhteisöllisyyttä.

Esihenkilöt kannustivat hakemaan kesäkaudeksi tiimivastaavaksi, ja sainkin paikan idän yksiköstä. Ehdin tehdä sitä työtä parisen kuukautta, kun Myllypuroon tarvittiin tiimiesihenkilön sijaista ja paikka tarjottiin minulle. Otin paikan vastaan, mutta kyllähän se jännitti, kun oma taustani oli kuitenkin liikunnanohjauksen puolelta ja olin nuorempi kuin suurin osa työntekijöistä. Minut otettiin kuitenkin hyvin vastaan ja pidin työstä kovasti. Oli haastavaa ja paljon opin uutta, mutta työyhteisö oli apuna ja tukena.

Kun Myllypuron tiimiesihenkilön paikka tuli vakituisena hakuun, en voinut hakea koska minulla oli AMK-tutkinto kesken. Pian minut kuitenkin pyydettiin sijaiseksi Töölön aluetiimiin. Sekin oli iso ammatillinen haaste, kun olin idässä hoitanut pääasiassa futiskenttiä, niin yhtäkkiä vastuualueeseen kuului liikuntapuistoja, joissa oli talvella jääkenttiä ja Ruskeasuolla pari hevostalliakin, ja tietysti Töölön pallokentät, myöhemmin myös Uimastadion.

Olen aina tykännyt tehdä työtä ihmisten parissa ja maahanmuuttajatyössä ja alueliikunnassa merkityksellisintä oli se konkreettinen liikkumisen edistäminen, mitä näki joka päivä. Oli iso muutos siirtyä vastaamaan liikuntapaikoista, sillä se on ihan eri tavalla merkityksellistä. Pian kuitenkin sisäistin, että me mahdollistamme kuitenkin 8 miljoonaa käyntikertaan vuodessa ja tarjotaan liikuntatilat kaikille lapsista senioreihin ja liikuntaseuroihin. Ja kun on osallistun uusiin liikuntapaikkahankkeisiin käyttäjän edustajana, niin kyllä se liikkumisen edistäminen on vahvasti läsnä.

Työnantaja on aina kannustant opiskeluun. Sain AMK-tutkinnon valmiiksi ja pystyin lopulta hakemaan vakinaista paikkaa, kun Töölön tiimiesihenkilön pesti tuli hakuun. Parhaillaan opiskelen liikuntajohtamista ylemmässä ammattikorkeakoulussa ja siihenkin on suhtauduttu myönteisesti.

Nykyisessä työnkuvassa henkilöstöasiat ovat isossa roolissa. Kesäkaudella olen esihenkilönä jopa 70 työntekijälle, talvikaudella heitä on parisen kymmentä. Samoin sidosryhmien kanssa toimiminen, sillä meidän toimipisteissä on paljon tapahtumia ja seuratoimintaa. Liikuntapaikkojen kunnossapito on iso asia, uusia toimipisteitä tehdään koko ajan ja vanhoja kunnostetaan, ja olen niissä projekteissa käyttäjän edustajana.

Liikuntapalvelut sopii sellaisille tekijätyypeille. Monet tulevat töihin nuorena, käyvät välillä opiskelemassa ja palaavat sitten. Kaupunki mahdollistaa monenlaisia urapolkuja ja edetä voi oman kiinnostuksen mukaan esimerkiksi hallinnollisiin- tai esihenkilötehtäviin.

Tiimini työntekijät ja muut kollegat on mulle iso voimavara. Työyhteisömme on rento, huumori kukkii ja asioista voi puhua suoraan. Meillä ei pönötetä, ja töihin voi tulla vaikka verkkareissa.